Sunday, 7 December 2014

TEMUDUGA PEMBANTU PERAWATAN KESIHATAN 2014

ASSALAMUALAIKUM..

Lama menyepi.. tiba-tiba update pasal interview SPA.. hurmm...pengalaman betul..b4 ni aku dah pernah interview sekali lepas spm..jururawat rasanya,,hari ini pulak,, jawatan kat atas tu,,dah selesai pada pukul 3ptg tadi..sadis..tragis..(7/12/14). Aku adalah orang ketiga...


Soalan-soalannya berbaur,, 



  • Apa aktiviti yg pernah awak lakukan yang berkaitan dengan PPK?. dan terangkan kaitan dengan jawatan tersebut.(goreng jerrrrr)
  • Pakaian bagi PPK n staf-staf lain kat hospital atau klinik.(hurm,,,)warna dan detail....
  • Tugas PPK di KLINIK,,,? bukan hospital!!!.. (aku pergi jwb kt hospital.,,dia tegur kat klinik-klinik kg jawapan yang dia nak..aku bagi sikit..dia memang nak detail,,,klinik aku jarang pergi,,boleh kira,,sekali kot..) MATI.
  • Apa nama lain @ nama dahulu bagi PPK... sebelum ditukarkan kepada pembantu perawatan kesihatan...?
  • Terangkan sikap penyayang yang boleh ditunjukkan dengan tugas PPK. (goreng)
Memang masak lar aku...aku pergi hafal tugas-tugas AM ppk..tp dia nk yang kat klinik lak,, aku dah hafal habis nama menteri,,naib menteri...pengarah..moto KKM,,1malaysia,,,habuk tak keluar...

Tu la,,,walaupun kita confident macam mana sekalipun,,sekali kena soalan baju yang memang aku x jangka langsung,,,memang kosong otak,,....

Dan sekiranya korang ada diploma,,jangan sesekali tunjukkan..jangan jadi macam aku, Jawatan yang kita dapat tu taraf PMR,SPM.. Aku memang kena tegur tadi, kos yang aku ambik langsung tak berkaitan...kena tegur depan-depan,, sah-sah tak dapat nyerr,,, tapi bergantung pada rezeki,, kalau dapat memang aku berhenti degree..tu je niat aku,, ok GOOD LUCK readers yang bakal interview SPA..

Ramai lagi kat luar sana berharap masuk ke jabatan kerajaan,, walaupun gaji rendah, tapi manfaat dia banyak...contohnya LOAN kereta dan rumah,,memang senang lulus, duit pencen, elaun sara hidup (rumah),,pakaian,,..

Tapi walau apapun,,semuanya bergantung kepada rezeki,,,
(USAHA,DOA,TAWAKAL) ^__^


2 comments:

  1. Ada tips tak Dari segi pakaian temuduga ppk ni? Sy lelaki.. Esok 26/1/15 cuma ujian bertulis jeh.. Tp nk mntk Pengalaman kamu jika ada yg bole m'bantu sy esok..

    ReplyDelete