Tuesday, 17 May 2016

MINIMALIST SAKURA RACK


Assalamualaikum... I got it! finally.. Project 1st dah berakhir dengan jaya gemilangnya, + sangat teruk kena kritik time assesment., DOWN seketika. move on la sejam dua, then teringat balik sedih. Btw, Alhamdulillah.. da sampai tahap ni. Kalau nak tahu aku give da tahap ape da, rasa nak berhenti belajar pun ada.. Ya ALLAH, macam tak percaya..tut..tut da siap even result tak keluar lagi Puan Tiqa oii.. 


Perit tahu tak nak siap benda ni, berapa step nak kena lepas.. 


Reserch
Report
Sketching - 4 step utk Dr pilih. Setiap 1 step at least 15 sketch.
Mock-up
Technical Drawing
tak lepas, drawing kne conteng sebab ukurang dlm cm... buat balik
Then lappy wat hal
install balik software, buat balik, CAD pakai Solid Works
Oleh kerana nak potong laser perspek,  Tukar la semua benda alah ni ke Auto Cad, 
Then mesin laser kat bengkel rosak,
Carik kedai ptong, kedai tak pakai software dua tu, yer pakai Corey Draw
Last2 aku print technical drawing terus, mintak kedai tu potong
Dah ambik banyak masa kat situ, tuhan je tahu,, nk assembly tu satu hal, yang tu tak payah cerita, sadis, tak tido lebih seminggu..
Then finally..

Rendering
Video Animation
Panel

Kos keselurahan tak kira 

Potong Laser : RM 220
Print Panel : RM 50
Spray : RM 119

+++++  Paip dan segala bagai lagi beli kat hardware..  Thanks my husbnd, sanggup datang studio tolong.. Inilah nasib dapat wife student, haha, dah la habiskan duit, tenaga lagi.


Thank you for reading this entry !

6 comments:

  1. Semoga urusan sentiasa dipermudahkan yer.. :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. aahhh,,,student unisza.. :)

    ReplyDelete